Стилізація Кнопок Із Css: Наведення, Колір Та Фон

غير مصنف15 يونيو، 2024

Сьогодні оптимальною кількістю таких елементів є 5-10 кнопок. Візуальна зміна кнопки при наведенні на неї курсора переконує користувача здійснити дію. Це можуть бути градієнти, зміна кольору шрифту або зміна зовнішнього вигляду курсора.

  • Зверніть увагу, колір кнопки повинен контрастувати як з фоном сайту, так і з кольором тексту на кнопці.
  • Функціональність та зручність — це добре, але є ще й елементарне «гарнр/не гарно».
  • Наприклад, можна розмістити фото всіх членів компанії і розмістити короткі їх біографії, описати основні навички та досягнення.
  • Інші кнопки також можуть мати такі ж умовні позначення, як кнопки соціальних мереж у нижньому колонтитулі.
  • Останні надають найважливіший вплив на ефективність, створюваного веб-ресурсу.
  • А «Знайдіть будинок своєї мрії з нами» надихає потенційних домовласників.

Для його здійснення необхідний тестувальник, який поетапно перевірятиме, як реагує система на ту чи іншу дію користувача. Головне питання залишається в тому, як зробити такі підказки ефективними та такими, що не напружують. Пам’ятаєте скріпку-помічника з ранніх версій Microsoft Word? Компанія відключила цю функцію саме через те, що вона викликала багато негативних емоцій у користувачів і критикувалася. Функціональність та зручність — це добре, але є ще й елементарне «гарнр/не гарно».

Налаштувати Текст Та Призначення Кнопки

Можна змінити колір кнопки та тексту лише за кілька кліків. Важливо не перестаратися і не перевантажити сторінку зайвою інформацією, плюс оригінальний і привабливий дизайн. Ці кнопки ніяк не пов’язані з дією, яку здійснює користувач. Щоб ваш сигнал був більш ясним і переконливим, пов’язуйте CTA з бажаним/планованим дією користувача. Розробники інтерфейсів часто використовують кнопки типу «OK», «Cancel», «Так», «Ні» і т. Якщо ви користуєтеся ПК, то бачите такі кнопки кожен день.

якими повинні бути кнопки на сайті

Саме простота є ключовим фактором, який допоможе відвідувачам вашого сайту перейти з пункту А до пункту Б з найменшими труднощами. Це функція, реалізована всередині ресурсу, дозволяє користувачам підбирати контент, що їх цікавить. Особливо пошук важливий для багатосторінкових сайтів та інтернет-магазинів. Але в даний час більшість веб-дизайнерів намагаються використовувати все різноманіття яскравих і красивих шрифтів.

Розмір Та Інтервал Кнопок

Але не забувайте про те, що гарний дизайн — річ суб’єктивна. Зробити його однаково красивим для всіх у вас не вийде, хоч би як ви не намагалися. Погодьтеся, що при розробці ресурсу для фотографів та ресурсу для бухгалтерів потрібно буде приймати різні дизайн-рішення. Тому в першу чергу орієнтуйтесь на вашу цільову аудиторію та її потреби. В інших ситуаціях передбачуваність може бути нудною та нецікавою характеристикою, але не щодо інтерфейсу.

Користувач, глянувши на той чи інший елемент інтерфейсу повинен відразу зрозуміти, як він поведеться у разі взаємодії. Apple роблять заклики до дії короткими та змістовними. На банері зображено останні моделі телефонів, наприклад, iPhone 12, і запропоновано два заклики до дії на вибір — «Дізнатися більше» або «Купити».

якими повинні бути кнопки на сайті

Незважаючи на те, що кожен веб-дизайнер здійснює розробку і створення сайту за своїм планом, всіх їх об’єднує єдиний список обов’язкових елементів. Останні надають найважливіший вплив на ефективність, створюваного веб-ресурсу. Фахівці компанії “Apricode” виділяють 10 найбільш важливих елементів. Крапки на кнопках і в меню вказують на доступність додаткових опцій і незакінченість дії. Кнопки із загальними написами можуть сильно дратувати ваших користувачів. Напишіть позначки кнопок, які чітко пояснюють, що робить кожна кнопка.

Правил Использования Красивых Кнопок Для Сайта

Однак він не натискає її, поки не вивчить всі доступні опції. Відвідувач зауважує кнопку бажаного дії, а потім звертає увагу на кнопку альтернативного дії. Щоб він вибрав варіант «Так», його увага повинна повернутися до кнопки бажаного дії.

Так, але тільки коли вони правильно розташовані та оформлені. Заклики до дії (CTA) повідомляють вашу цільову аудиторію, що вона може зробити або отримати після натискання кнопки. Як же зробити такі заклики на сайті справді привабливими — про це VWO розповіли у статті.

Цей рядок допомагає швидко знайти потрібні відомості на сайті. Фахівці рекомендують орієнтуватися на стандартних елементах, зокрема, це може бути збільшувальна лупа. Дуже важливо, щоб користувачам було зручно і зрозуміло користуватися елементами навігації на сайті.

Звичайно, зараз популярні інші види кнопки, наприклад, з опцією вкл./вимк. Доступна контактна інформація додає компанії легітимності і збільшує довіру до неї з боку потенційних клієнтів. В основному доступна в основній навігації або заголовку, а також в розділі “як зв’язатися”. Стрілки на кнопках вказують користувачеві на завершення дії після переходу. Наприклад, натиснувши на кнопку, відвідувач може оформити замовлення, вибрати продукт, підписатися на розсилання.

Змусити користувача зареєструватися — це важливе та одне з найскладніших завдань інтерфейсу. Зазвичай люди намагаються уникати реєструватись там, куди вони не збираються заходити регулярно, або ще не впевнені в цьому. А часто навіть https://wizardsdev.com/ відмовляються від покупки в інтернет-магазині, якщо для цього обов’язкова реєстрація, та шукають свій товар на інших сайтах. Модальне вікно блокує роботу користувача, доки він не закриє це вікно або не зробить у ньому будь-яку дію.

якими повинні бути кнопки на сайті

Якщо в системі виникла помилка, користувач також повинен дізнатися про це, а також про причини помилки і про те, що він може зробити в цій ситуації. Якщо ресурс передбачає завантаження великих обсягів інформації, потрібно розмістити прогрес-бари, щоб користувач міг спостерігати за станом системи. випадаюче меню Якщо частина можливих дій буде прихована, користувач може і не здогадається, куди йому потрібно натиснути для здійснення певної дії. А якщо ці дії цільові — «купити товар», «зробити замовлення», то їх зовсім не можна ховати у меню, а навпаки, варто зробити на них особливий акцент.

Типова кнопка складається з мітки, контейнера та необов’язкового значка. Хоча значки можуть допомогти вашому CTR або дати вашому користувачеві більше контексту. Контейнери для іконок можуть бути суцільними (з заливкою) або мати кордон із додатковою тінню для додавання глибини. Американська компанія PriceCharting, наприклад, змінила текст кнопки із «Завантажити» на «Посібник з цін» і збільшила кількість переходів на 620,9%. Якщо ви використовуєте конструктор веб-сайтів, він допоможе розмістити CTA у вигляді банера, що плаває, в кутку сторінки.

якими повинні бути кнопки на сайті

Визначити, які елементи «зайві», а які ні, вам допоможе тестування (про те, як його можна провести, розкажемо наприкінці статті). Один із найбільших страхів дизайнерів — те, що їх вважатимуть неоригінальними. І тому вони часто уникають використання технік, які давно перевірені на ефективність та працюють, на користь створення «чогось нового та креативного». Або виберіть один із доступних параметрів або використовуйте панель вибору кольорів, щоб створити новий відтінок. Також можна ввести шістнадцятковий код певного відтінку.

Він повинен реєструватися, коментувати, оформляти замовлення і т. Користувач переходить зі сторінки на сторінку і споживає контент. Неправильне розміщення може перервати воронку дій користувача. Наприклад, при розміщенні кнопок вертикально, розміщуйте найменш виділені кнопки вгорі, а найбільш виділені внизу. При розміщенні кнопок поруч один з одним, почніть з найбільш виділених з лівого боку і найменш виділених з правого. Дизайнер Jerry Cao опублікував у своєму блозі результати тестування інтерфейсу сайту Yelp.

شارك المقالة

اقرأ أيضا